Fraxiparine a hematomy

Dobrý deň, som v 18tt. Neustále od 11 tt mám problémy zo vznikom hetatómov v maternici, sprevádzaných silným krvácaním pri samovolnom vylučovaní. 3x hospitalizovaná. Na genetike mi zistili poškodenie V génu - trombofíliu a nasadili fraxiparine 0,6, ktorý si pichám do bruška každé ráno. Moja váha je momentálne 83 kg. Dnes som pri malej potrebe zo seba opäť vylúčila dva malé hematomy. Čím tieto komplikácie môže byť spôsobené? Nemal by fraxiparine brániť vzniku zrazenín? Ďakujem za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Fraxiparine snižuje krevní srážlivost a běžně se užívá i v těhotenství k prevenci nadměrného srážení krve. Účinkuje však pouze v krevním oběhu a může mírně zvyšovat riziko krvácení. Doporučuji, abyste při nejbližší kontrole na gynekologii sdělila o odchodu krevních sraženin svému lékaři, možná bude zvažovat snížení dávky Fraxiparine, případně léky na posílení cévní stěny. Základním opatřením při krvácení v těhotenství je však dodržování klidového režimu. Pokud by krvácení zesílilo, objevila se čerstvá krev, křeče, případně Vám bylo nevolno nebo pokud byste dostala horečku, vyhledejte lékaře ihned.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: