Gainer (negatívne účinky) - vlasy

Dobrý deň, Písal som pred nejakou dobou na aminokyseliny a zabudol som vložiť ešte jednu otázku ktorú som mal, dúfam že si nájdete čas a pomôžete mi, dopredu ďakujem. Chcem sa teda spýtať, som ektomorf - teda mám veľmi malé % tuku a tažko sa mi naberá samotný tuk ... Začal som pravidelne cvičiť, váha sa trochu pohla hore a chcel by som začať užívať gainer (sacharidy, cukry) ... Chcem sa ale spýtať, mám oslabené vlasy, (zrejme genetikou) a či gainer nemôže mať nejaký účinok aj na vlasové bunky ... Teda či ich nemôže ešte viac oslabiť - či to nemá teda žiadny negatívny vplyv na ne. Je to síce "len" doplnok, ale pokial mám niečo brať tak chcem si byť istý že je to v určitej miere so zdravým. Ďakujem veľmi pekne. Do prílohy dávam hodnoty gaineru ktorý si chcem zakúpiť

Odpověď odborníka:

Matúši,

co se týče produktů gainerů, nevím o tom, že by jakkoliv ovlivňovaly růst vlasů, ani žádné odborné publikace se o tomto nezmiňují. Tudíž z tohoto pohledu jsou naprosto bezpečné.
Stále ovšem mějte na paměti to, že je to přeci jen doplněk a proto dbejte pečlivě doporučenému dávkování.
Přeji hodně úspěchů s nabíráním svalstva!

Bc. Barbora Vlčková
Bc. Barbora Vlčková

Specializace: Nutriční poradenství
Pracoviště: Balance - poradna pro výživu a sport

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: