Hallux rigidus

Dobrý den. Lékaři mně diagnostikovali hallux rigidus v pokročilém stadiu. Navrhují do postiženého místa umístit tzv. silastic protézku. Chci se zeptat, zda-li je to vhodné řešení. Upozorňuji, že je mi 40 let a aktivně sportuji. Neomezí mi to do budoucna mé sportovní aktivity? Tenis, běh, kolo, badminton apod. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Právě vzhledem k vašemu věku, pokud diagnóza je správná a byly vyčerpány jiné možnosti léčby, rehabilitace, bych považoval toto řešení za vhodné. Jistě záleží i na řadě dalších okolností, které souvisejí se stavem kloubu a vašim zdravotním stavem. To posoudí váš ortoped. Jinak je možno řešit situaci znehybněním kloubu, dézou.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: