Helicobacter a vysledky

Již přes 2 měsíce je mi po jídle špatně, na zvracení, nevolnost se projevuje i v době hladu. Zašla jsem k praktickému lékaři, ten mi odebral krev a zjistil, že jsem prodělala helicobactera ale,že na sliznici už není, pozitivní bylo pouze h.pyroli IgG a to 12,5, pan doktor mi nedal žádné léky, sestra mi ale naznačila, že když mám tuto bakterií v těle měla by byt prelecena. Prelecuje se i zpětné? Je mi stále špatně,přidaly se i křeče a problém se stolici. Děkuji moc za řadu. Hezký den.

Odpověď odborníka:

Sérologické vyšetření protilátek proti antigenům Helicobacter pylori je méně spolehlivé, neukazuje aktuální stav, informuje o tom, že se organismus s H.p. již setkal. Nejspolehlivější a základní diagnostikou metodou je gastroskopie s možností biopsie žaludeční sliznice. Doporučila bych vám v případě obtíží endoskopické vyšetření k ev. vyloučení závažnějšího onemocnění. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Léčit vysoký cholesterol jde i bez statinů
Články: Léčit vysoký cholesterol jde i bez statinů
Statiny jsou široce...
Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné
Články: Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné
Plané neštovice jsou běžným...
Káva v těhotenství
Články: Káva v těhotenství
Káva je nápoj velice...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Co jsou triglyceridy a proč snižovat jejich hladinu?
Články: Co jsou triglyceridy a proč snižovat jejich hladinu?
Hodný cholesterol, zlý...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: