Helikobakter

Dobrý den,paní doktorko.Měla bych na vás ještě dotázek týkající se případného helikobaktera,kterýho teda ještě nevím zda mám,jestli mi mohl způsobit kvasinkovou infekci v pochvě.Chodím asi 3 týdny cvičit do bazénu tak si nejsem jistá co mohlo infekci vyvolat.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, helikobakter infekci v pochvě nezpůsobuje, je to bakterie, která žije v trávícím traktu, nejvíce se vyskytuje v žaludku. Kvasinkovu infekci v pochvě může způsobit mnoho věcí, přes nesprávnou životosprávu - ať už sexuální, nebo přejídání sladkostmi - prostředí v pochvě velmi citlivě reaguje. Případně nedávná léčba antibiotiky. Bazén je méně pravděpodobný, i když ne úplně k vyloučení příčiny.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: