Helikobakterie u dětí

Dobrý den, obracím se na Vás s žádostí o radu. U mne diagnostikovali helikobakterii. Mám dvě děti, tak jsem je nechala otestovat, dcera test ze stolice měla negativní. Syn 26 měsíců měl test ze stolice pozitivní. Syn má ve 26 měsících 11 kg, měří 87,5 cm, do 20 měsíců byl kojen, 2 msíce dostával sunar, poté již krabicové mléko. Leden 2012 zjištěna alergie na mléčné výrobky. Chtěla jsem se touto cestou zeptat, zda u takto malých dětí jsou nějaké rizika, když mají helikobakterii a jak se to léčí, popř. zda se u takto malých dětí dělá ještě nějaké doplňující vyšetření? Dětská lékařka se rozhodla vyčkat 1 měsíc, a pak udělat kontrolní test z krve. Není to pozdě? Prosím o Váš názor jak ve věci postupovat? Děkuji. Kamila S.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, infekce helikobakterem je i v našich zemích běžná a často bezpříznaková a nositele nijak zvlášť neohrožující. Souhlasím s postupem Vaší paní doktorky, pokud syn dobře prospívá, nemá poruchy trávení a celkově se jeví jako zdravé spokojené dítě.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: