Hellp syndrom

Dobry den, u prvniho ditete se u me projevil hellp syndrom. Porod se musel vyvolat v 35+6tt cisarskym rezem. Dostala jsem pred porodem krevni transfuze a po porodu jsem musela byt nejakou dobu na aru nez se mi zdravotni stav zacal zlepsovat. Chtela bych se zeptat na nazor jestli muzu mit dalsi dite, nebo ne? Primar mi to nedoporucoval a dalsi doktor rekl "proc ne". Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

dobrý den :-) a já mám být ten jazýček na vahách...:-). několik faktů--nikdo vám nemůže zakázat nebo povolit těhotenství- to je vaše volba. HELLP sy je opravdu vážná porodnická komplikace, při které i v dnešní době na superspecializované klinice může matka či dítě zemřít, a i když vyjmečně tak se to i dnešní době může stát. proto informace pana primáře. a názor dalšího doktora ? proč ne? vždyť se situace nemusí opakovat- a má také pravdu. ale je třeba mít na paměti že i pouhé těhotenství po předchozím císařském řezu je rizikem pro porod a závěr těhotenství. čili můj názor vždy tvořím podle své zkušenosti a podle toho co bych poradil ze svého oboru ve své rodině : pokud by měla stejný příběh moje manželka, matka mého již narozeného dítěte a oba jsme před prvním těhotenstvím chtěli více dětí...tak bych asi řekl proč ne....ale fakt bych byl 9měsíců na infarkt. opakuji že můj názor vůbec není podstatný, nikdy jsem vás neviděl, nevím jak závažný HELLP sy byl...to je potřeba probrat s vaším gynekologem, event. konzultovat znovu i vašeho porodníka...a stejně se názory budou lišit.

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Poruchy emocí
Články: Poruchy emocí
Co se vám vybaví, když se...
Nepodceňujte pokousání, může vám jít o život!
Články: Nepodceňujte pokousání, může vám jít o život!
Ne všichni si dostatečně...
Osteoporóza - tichý zloděj kostí
Články: Osteoporóza - tichý zloděj kostí
Osteoporóza je metabolické...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kouslo vás klíště?  Nechte ho vyšetřit!
Články: Kouslo vás klíště? Nechte ho vyšetřit!
Jednou z možností, jak se...
Nezaměňujte anxiolytika s antidepresivy
Články: Nezaměňujte anxiolytika s antidepresivy
Anxiolytika a antidepresiva...
Rakovina prsu u mladých žen? Sice vzácná, zato komplikovaná
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: