Hiv, přenos orálním sexem z ženy na muže (pasivní felace)

Dobrý den, mám dotaz ohledně této problematiky, jednou v životě cca asi před půl rokem jsem měl nechráněný orální styk s pochybnou ženou. Nedávno mi stoupla teplota - to trvá už asi 5 týdnů (asi 37 a něco málo navíc), poslední 4 dny se potím v posteli, a jsem unavenější. Již kvůli teplotě jsem u mé obvodní lékařky podstoupil test krve, zjišťovala, zdali nejde o infekci, protože jsem po operaci srdce, brala mi asi 2 nebo 3 zkumavky. Je možné, že nic neobjevili? Taky trpím kopřivkou, tou jsem už ale trpěl před rizikovým stykem. + Jaká je pravděpodobnost takového přenosu během takové felace a při chráněném sexu kondomem? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Karle. Dávat do souvislosti zvýšenou teplotu a nechráněný styk, který proběhl před půlrokem, se mi zdá předčasné. Spíše jde nyní o nějakou virózu. Pokud ale chcete mít jistotu, pak je třeba informaci o rizikovém styku před Vaší lékařkou nezatajovat. Krevní odběry se indikují podle podezření na infekci, není to tak, že se nabírá hned "na všechno". Počet zkumavek s tím nesouvisí. Lékař musí znát informace o pacientovi a pokud máte podezření na sexuálně přenosnou infekci, pak je třeba toto sdělit, aby se mohly indikovat správné odběry. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: