Hormony

Dobrý den, před dvěma měsíci jsem vysadila hormonální antikoncepci a mám nyní návaly horka v noci. Někdy mám tlak v hlavě a třepou se mi ruce i nohy, ale jen chvíli. Doktor gynekolog říkal, že návaly skončí, jak dojde menzes. Ale ten může dojít i do půl roku. Je mi 35 let a mám 3 děti. Potřebovala bych něco na uklidnění. Můžete mi poradit. Jsem nervózní, že pořád nemám menzes. Děkuji za odpověď Krev, ct mosku, ekg a ostatní výsledky mám v pořádku i štítnou žlázu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zda tyto potíže mohou být po vysazení hormonální antikoncepce, záleží na typu medikace. Posoudí spíše Váš gynekolog. Máte provedeno CT mozku, event. nádor apod. lze tedy vyloučit. Možná byste mohla zkusit nehormonální volně prodejný přípravek, který se dává v klimakteriu. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: