Hpv

Dobrý den, chci se zeptat, vyšly mi pozitivní HPV (ta rizik. skup., kt. by mohla způsobit rakov. bujení) a ve stěru výsledek Acsus. Je šance, že by viry mohly samovolně z těla vymizet? Pokud ano a je třeba stále infik. partner, tak opět bych se HPV nakazila? Moc tomu nerozumím.... Díky za odpověď J.

Odpověď odborníka:

HPV infekt má 30% populace, spontánní vyléčení je popsáno, ale šance na novou nákazu je relativně vysoká. Je třeba bedlivě hlídat kolposkopii a cytologii. Očkování proti HPV by mělo u Vás smysl jedině v souvislosti s potlačením infektu po případném ošetření čípku konizací. Pak by riziko vzniku rakoviny pokleslo o 50% (oficiální údaj)

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: