Hpv

Dobrý den v říjnu minulého roku jsem byla na posledním očkování (Silgard)v březnu mi pan doktor oznámil,že mám vir HPV udělalo se další vyšetření a jená se o vir č.82.Bylo mi jen řečeno že mám používat kondom ted jsem byla na citologii a mám to na stupnič.4 což jsem měla tedy už i v tom březnu...protože ted čekám na výsledek od toho března.Takže prej pokud to nebude dobrý tak půjdu na operaci..a měla bych už začít přemýšlet o dětech..asi mám smůlu,,že jsem očkovaná a tohle se stalo..můžete mi k tomu něco napsat..děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lucie! Očkování chrání před onkogenními kmeny, ale nikoli na 100%. Je tak možná infekce kmenem, proti němuž jste byla očkována. Jinak nejčastější zákrok při pokročilejších nálezech na hrdle je konizace, která těhotensví komplikuje zcela minimálně. S dalšími dotazy se obraťte na svého gynekologa.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: