Hubnutí

Měla bych, prosím Vás, takový dotaz. Můj 30-ti letý postižený syn od ledna shodil 11 kg. Do listopadu minulého roku byl doma a jeho denní režim byl velmi volný. Spal do 8 hodin, snídaně, krátká procházka, oběd, spánek, TV, PC...celkem málo pohybu. Od 11/2015 jezdí 18 km vlakem vzdálené terapeutické dílny. Ráno vstává 6.30hod., 800 m pěšky na vlak, nějaké pochůzky po městě, odpoledne cesta zpět. Doma odpoledne spánek. Jídla míň nemá. Psychický problém není. Každý den se těší. Vím, že je to zcela jiný režim, ale připadá mi, že to hubnutí je velké.Dnes se opět vážil a za posledních 9 dní opět shodil 1 kg. Lékař mu dělat testy na štítnou žlázu (T4) a stolici na parazity a vše vyšlo negativně. Pokud by ubírání kil pokračovalo, že mám dojít a pošle ho na nějaké vyšetření trávicího ústrojí. Nevím, jestli by vyšetření tzv. hadicí vzhledem ke svému postižení zvládl. Už nevím, co s ním. Co mi, prosím Vás, poradíte. Jaké vyšetření a o co by se mohlo jednat. Mám strach, aby se nejednalo o něco vážného. Děkuji za odpověď. ZK.

Odpověď odborníka:

Hubnutí může souviset se změnou, větší zátěží, pohybem,ale rozhodně postup Vašeho lékaře je správný, měl by se vyšetřit trávicí trakt a tím vyloučit zánětlivé či jiné onemocnění.Určitě udělal také laborat. vyšetření.

MUDr. Alena Malíková
MUDr. Alena Malíková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ambulance praktického lékaře, A- Medicos, s.r.o., Zlín

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x