Infekce v těhotenství

Dobrý den, jsem asi 4 týdny těhotná a moje dcera má již několik dní rýmu a kašel. Já sama se nemocná necítím. Je veliké riziko postižení plodu? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, riziko se nedá nijak procentuálně vyčíslit, bud onemocníte nebo ne. Pokud ano, většinou je plod tak infekcí poškozen / tato fáze těhotenství je totiž zásadní - tvoří se základy všech orgánových systémů a množí se bunky a působení infekce je potom velmi znát a proto většinou vede k potratu, ale také tomu tak nemusí být....jde o to, jaká infekce to je a jestli se dostane až k plodu...a podobně/, že dojde k potratu, platí tady pravidlo všechno nebo nic. Pokud by došlo k nějakým (jakýmkoli)infekcím později, určitě jděte ihned ke svému lékaři - obvodnímu i gynekologovi, existují antibiotika, která jsou v těhotenství bezpečná a podávají se bez rizika poškození plodu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: