Je možné otěhotnět při antikoncepci?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je možné otěhotnět když beru antikoncepci?? Četla jsem totiž ruzne recenze a některým holkám se to stalo že otehotneli při braní antikoncepce. Ja jsem totiž mela pohlavní styk s přítelem a on nemel ochranu.A prášky beru(Daylette) stále jen někdy třeba ne ve stejný čas jako třeba ted je to podle toho kdy vstávám tak jestli to hodne vaši a ovlivní to tohle,ale ani jeden den jsem nevynechala a nezapomela na ni. Před Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Každá antikoncepce má jisté riziko selhání ,které vyjadřuje tzv. Perl index. V případě per orální kombinované hormonální antikoncepce je to 0,1-0,4. To znamená, že ke kolika nežádoucím otěhotněním došlo u 1-4 žen z tisíce (které tuto metodu používají) během jednoho kalendářního roku. Snad jedinou stoprocentní metodou je mužská či ženská sterilizace. Ohledně chyb v užívání antiko se podívejte na náš email, je to tma popsáno ..odkaz níže.http://www.neumed.cz/informace/antikoncepce.php

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: