Je možné otěhotnění při brání antikoncepce?

  • Dotaz od: Anna Lutovská
  • Publikováno: 31.8.2009
  • uLékaře.cz

Beru antikoncepci Katya teprve prvním měsícem.Je mi 16 a s přítelem jsme spolu rok.Antikoncepce již byla chtěná z obou stran,zároveŇ potřebná, protože jsem chudokrevná a mám problémy s velice silným krvácením. Teď ale k mému problému.V průběhu měsíce brání antikoncepce, sem měla nejednou nechráněný sex a teď sem dobrala prášky.(4dny zpět).Jenže menstruace nikde a pokud mám za 3 dny o5 začít s novým platíčkem, děsí mě představa otěhotnění.Děkuji za zodpovězení pro mě tak deptavé otázky.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Anno, menstruace se nedostaví hned po dobrání platíčka. Je nutné, aby v krvi klesly hladiny hormonů a pak se objeví do 5 dnů lehké krvácení, někdy jen špinění. Určitě přijde, nebojte. Pokud jste opravdu pravidelně užívala, z otěhotnění mít strach nemusíte. Po sedmidenní pauze opět začněte užívat další platíčko.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x