Je nutná omezená hybnost?

Dobrý den Mám rentgenový nález C-syndrom, osteofity dorzalně, výšky těl sníženy na minimum. Brnění v končetinách, ztrácení citu v nich, nešikovnost a bolesti, podezřeni na stenozu. Je nutná omezená hybnost k vyšetření na CT? Nebude pak již pozdě? Za odpověď děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to, zda je vyšetření CT na místě, posoudí a indikuje jedině ošetřující neurolog. Obvodní lékař a ani internista nebo ortoped Vás jen tak na CT páteře nemůže odeslat, neurolog musí určit segmenty páteře, které se mají vyšetřit. Určitě není dobrý nápad čekat, až se omezí hybnost končetin, stačí, že již máte sníženou šikovnost a cit v končetinách. Na Vašem místě bych trvala na neurologickém vyšetření (můžete neurologa vyhledat i bez písemného doporučení) a neurologa bych se přímo zeptala, co dál, jestli CT ano, k čemu by bylo, a když CT ne, tak proč ne.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: