Kampylobakter

Dobry den, pred měsícem mi byl nalezen po silném strevnim onemocnění kampylobakter. Brala jsem jednou atb s jednou eucefuryl. Stále ale cítím pálení v nadbrisku v okolí žaludku. Rana bývají nevyzpytatelná, nekdy s několikanásobnými prujmy. Stolice ma žluté zbarveni jakoby kapani do polévek. Jsou tohle vsechno příčiny teto bakterie nebo to muže byt jeste jiné onemocnění?

Odpověď odborníka:

Kampylobakterové onemocnění většinou odezní samo, ale pokud výrazné obtíže přetrvávají delší dobu, je vhodné je zaléčit antibiotiky (na kampylobaktera nepůsobí všechna antibiotika, ale pouze některá, např. ze skupiny makrolidů - Klacid). Provedla bych ještě jednou kultivaci stolice a postupovala dle výsledků. Doporučuji držet průjmovou dietu, dostatečně pít a užívat probiotika (např. laktobacily), které normalizují střevní flóru.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x