Klíční kost

Včera tj ve čtvrtek jsem si na kole zlomil klíční kost, hned jsem se nechal z lesa odvézt do nemocnice kde mě poslali na rtg a poté jenom nasadili osmičku na ramena. Doktor mi nijak nemanipuloval s ramenem a pouze řekl sroste to, mám zkusit ještě jiného doktora nebo to opravdu sroste ? přikládám RTG snímek

Odpověď odborníka:

Pokud se nejedná o posun úlomků, dislokaci úlomků, potom zvláště u mladého člověka je zhojení rychlé s bezchybným výsledkem. Je třeba udržovat dobrý tah a vatové podložení osmičkového obvazu. Následuje pohybová léčba na rehabilitaci. Pohyb ramene není třeba příliš omezovat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Crohnova choroba, nebo endometrióza? Příznaky (ne)musí napovědět vždy
Jak jste na tom s hořčíkem?
Články: Jak jste na tom s hořčíkem?
Trápí vás problémy se zády...
Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Články: Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Kolorektální karcinom je v...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Jak vám tluče srdce?
Články: Jak vám tluče srdce?
Rychlost tepu, někdy...
Močové kameny
Články: Močové kameny
Močové kameny, urolitiáza...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: