Klidová bolest kycli

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám už asi tři týdny bolesti v kyčelních kloubech po stranách a hyzdích, vystrelujici do stehen, mírnou bolest v krizi, vse nejvice v sedě. Začlo to pri teplotách u anginy. Čekám ještě na vysledky boreliozy. Krevní obraz jsem měla pri kontrole v pořádku. Jsem z toho dost nervózní, nejvice mi uleví pohyb. V noci také bolesti nepocituji. Jde o takovou rypavou bolest. Chci se zeptat, jestli to muže souviset s prodelanou anginiu, nebo podezřením na boreliozu, nebo jde o pohybový problém. Děkuji předem za odpověd. Šarka

Odpověď odborníka:

Souvislost s anginou je možná, objevují se následné související bolesti kloubů a ve vašem případě to může být bolest v kyčelních kloubech. Na zánětlivé změny v těle velmi často klouby reagují rovněž zánětlivými změnami a bolestivostí. Tak zv. parainfekce s původním zánětem odezní, i zánětlivé změny v kloubech. Nicméně je třeba stav posoudit, klouby vyšetřit a zhotovit rtg snímek. Vyšetření by mělo být ortopedické a následně i vyšetření na revmatologii. Možnou boreliózu je třeba do úvahy zaujmout. Je předpoklad, že současně s vyšetřením stavu budou potíže ustupovat. Vhodná terapie krátkodobě Ibalgin, nepřetěžování končetiny. Další léčba podle výsledku ortopedického a revmatologického vyšetření

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x