Klíště - skrvrna

Dobrý den paní doktorko, v půlce května jsem měla dva dny přisáté klíště, asi po měsíci se mi kolem vytvořil prstenec. Nyní třetí den beru antibiotika a na testy mám jít v půlce července. Ten flek znamená, že klíště bylo infikované? Jaká je pravděpodobnost, že díky antibiotikům nebudu mít žádné obtíže? Přikládám obrázek a děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano červená skvrna, tzv, erytema migrans, je jediným přímým důkazem akutní boreliozy, žádný jiný neexistuje, Vyžaduje důslednou léčbu ATB 4-6 týdnů. Testy se provádí 6-8 týdnů od kousnutí klíštetem, bohužel mají asi jen 50% úspěšnost v záchytu infekce. Pravděpodobnost přechodu infekce do chronicity je tím větší, čím kratší je léčba ATB v úvodu. S pozdravem Dr. Roman Špaček, BCL clinic Luhačovice.

MUDr. Roman Špaček
MUDr. Roman Špaček

Specializace: Lymská borelióza a chronická infekční onemocnění
Pracoviště: BCL clinic s.r.o., Luhačovice

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: