Kojení

Dobrý den, prosím o radu - svého 2měsíčního syna kojím vleže - zjistila jsem však, že v nevhodné poloze - syn leží na zádech a hlavičku vždy natočí buď vpravo či vlevo. Dočetla jsem se, že správně by měl ležet na boku, ale vzhledem k tomu, že jsme tak již naučeni, není v poloze na boku moc spokojen. Prospívá dobře, váží 5,7kg. Chci se zeptat, zda v této naší poloze na zádech můžeme setrvat, zda se nedoporučuje "pouze" kvůli zhoršené schopnosti sání, nebo zda by tato poloha nemohla vadit např. na krční páteř, apod.? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste s touto polohou spokojeni, můžete v ní pokračovat. Na vývoj krční páteře nemá vliv.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: