Kojení a anitobiotika

Dobrý den, mám prosbu bolelo mne v krku a hlava Zašla jsem k doktorce a napsala mi antib.Duomox 1000 14tbl. po 8hod. když přijdou horečky ať je začnu brát. No a ty přišly, bylo mi zle.Do té doby jsem si ty léky nevzala. Ví že kojím plně malému je 7,5měsíce. Jaký to může mít vilv na něho, beru je v 8h,16h a 24h. díky Hana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Hano! Výrobce uvádí, že Duomox (antibiotikum penicilínového typu) lze u těhotných a kojících žen používat jen s krajní opatrností. Peniciliny jsou antibiotika velmi netoxická, mají poněkud sklon vyvolávat alergie. Máte-li vážnou infekci mandlí, raději bych je podal, ve Vašem případě z toho ale nemám dobrý pocit. Před jejich nasazením silně doporučuji návštěvu lékaře s prohlídkou krku a základními testy z krve (CRP, KO).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: