Kojení a alergie

Dobrý den, mám 5,5 měsíčního syna a trpím alergií na pyly. Manžel je bez alergií a syn je dosud naprosto zdráv. Dosud plně kojím a ráda bych se zeptala,zda-li by mělo smysl plně kojit do 8 měsíce a pak teprve začít s příkmy. Na genetice mi bylo sděleno, že pokud budu dlouho kojit, tak je menší pravděpodobnost zdědění alergie. Imunitní systém dítěte prý dozrává v 8. měsíci věku dítěte. Mám také zkříženou alergii na pyl břízy, tzn. vadí mi např. mrkev, jablka apod. Mám tyto potraviny omezit při podávání příkrmů? To by ale nemohl skoro nic. Dále mne zajímá, jak ovlivňuje braní leků dítě při kojení. Snažím se brát homeopatika, ty jsou ale slabší a tak v nevyhnutelných případech mi lékařka předepsala kapky Zyrtec. Syn je po nich takový ubrečený a spavý. Četla jsem na internetu, že pomůže, když budu kojit až po 4 hodinách, co jsem si vzala Zyrtec. Naštěstí mi již sezóna končí, tak doufám, že již tyto léky nebudu muset brát. Předem děkuji za odpověď. Milena

Odpověď odborníka:

Dobrý den, opravdu se prokázalo, že delší doba kojení snižuje riziko vzniku alergií u dětí. Doporučoval bych proto kojit co nejdéle. Co se potravin u příkrmů týče, doporučoval bych konzultaci přímo s ošetřujícím dětským lékařem. Zyrtec pak samozřejmě užívat můžete, jako všech léků i u něj ale platí, že část účinné látky může proniknout do mateřského mléka. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x