Kojení po léčbě rakoviny prsu

Dobrý den, jsem pacientka po léčbě rakoviny prsu. Měla jsem chemoterapii, záchovnou operaci (tedy vyjmutí pouze postižené části prsu),ozařování postiženého prsu a pro tuto otázku méně důlažitá část léčby - herceptin a zoladex. Můj dotaz se týká názoru na kojení. Současně jsem přes 3,5 toku po operaci a ozařování a jsem ve 14tt těhotenství. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jitko. Vaše diagnoza kojení nevylučuje. Vy máte štěstí, že u Vás byla provedena záchovná operace. U mnoha žen často kojení brání vůbec technická nemožnost kojit, to je zejména po radikálních operacích. Zcela jistě jste sledována svým gynekologem a zřejmě onkologem. Kojit po porodu tedy teoreticky můžete, ale je nutné pečlivé sledování prsů - jak výše uvedeno, zřejmě v koordinaci s ošetřujícím lékařem. Rozhodně byste měla být po porodu dále sledována.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: