Kondylomata

Dobrý den, letos na jaře jsem si všiml, že mám nějaké pupínky a výstupky u kořene penisu (po oholení). Byl jsem s tím na kožním a tam mi sdělili, že se jedná o drobná kondylomata a podstoupil jsem hned zákrok dusíkem. Po zahojení se v okolí bohužel vyskytovala další, celkově jsem tedy do dnešního dne podstoupil zákrok dusíkem již 4x a stále se mi nezdá, že je to v pořádku. S paní doktorkou jsme domluvení, že mám přijít opět, pokud budu mít po zahojení podezření na výskyt. Chtěl bych se zeptat na Váš názor, dle přiložené fotografie, jestli je nutné podstoupit další zákrok (od posledního uplynul měsíc). Případně jestli by nebylo vhodné nějak změnit léčbu. Co by jste mi doporučili? Děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud jsou to kondylomata, musí se odstranit. Proti recidivě se osvědčily tabletky hlívy ústřičné na posílení imunity a k zabránění recidiv. Volně k dostání v lékárně

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x