Kondylomata

Dobrý den, pokládala jsem dotaz, ale zapomněla jsem ještě pár věcí. Budu moc po porodu kojit? Dneska mi doktorka řekla, že toho mám plnou pochvu, mám vysoce rizikové těhotenství, budu muset být pod celkovou narkozou? A půjde to odstranit i v těhotenství? Začíná mi 25tt, nepošlou mě na předčasný porod? Bojím se, aby moje dítě bylo v pořádku pokud bych musela rodit takhle brzo... Nebo mi nechají až blíž k termínu a pak mě pošlou rodit? Nebo mi je odstraní a dítě to neovlivní? Léčí se to i antibiotiky? Je to virového původu - pokud bych měla antibiotika nemohu kojit. Předem děkuji za odpověď. Marie

Odpověď odborníka:

Antibiotiky se virová infekce léčit nedá. jediná léčba tohoto onemocnění je odstranění kondylomat výše uvedeným způsobem. Zákrok je možné provést i v těhotenství, ale pokud by byl infikován i čípek, pak je zákrok velmi rizikový. Bližší informace ke konkrétnímu odstranění vám poskytne váš gynekolog, ten o tom musí rozhodnout. Na kojení infekce nemá žádný vliv. Pokud by se váš lékař rozhodl, že infekci bude řešit až po porodu, rodila byste císařským řezem.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: