Kondylomata

Dobrý den, před cca čtvrt rokem se mi na velkém stydkém pysku (hned jak začíná/končí ochlupení) vytvořil takový pupínek (něco jak tukový pupínek v obličeji), ze začátku byl na dotek větším spíše takový ostřejší a nyní jakoby splasknul ale je tam pořád. Nezdá se mi, že by byl nějak barevně zbarven. Již jsem byla na gynekologii kde mě 2x vyšetřili (ale ne na tento ,,pupínek", uplně jsem na něj zapomněla) a gynekoložka mi nic neřekla, i přesto že se dívala doufám všude a řekla jen, že se zdá být všechno v pořádku. Teď se často léčím na mykozy a ve stěru se objevili nějaké bakterie a doktorka mi napsala dafnegin. Myslíte, že by mi to pomohla na to? Může se tedy jednat pouze o kožní výrustek nebo mam s tím jít opravdu na gynekologii co to mám? Jestli se jedná o kondylomata mohu zkusit nějakou léčbu sama a poté až navštívit lékaře? Nechci aby si myslela, že se zbytečně prohlížím nebo tak.

Odpověď odborníka:

Milá Zuzko, z vašeho popisu to na kondylomata nevypadá. Málokdy jsou takto dlouho bez rozsáhlejšího výsevu bradaviček a vypadají jako drobné (1-2mm velké) výrůstky barvy kůže. Nemusíte se tím znepokojovat, pravděpodoně se bude jednat o drobné nahromadění mazu, či tuku a na nejbližší prohlídce to můžete lékařce ukázat. dafnegin je lék proti mikroorganismům, klteré způsobuji poševní infekce, takže na kožní pupínek, který není zapříčiněn mikroorganismy nebude mít žádný účinek. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: