Kosmetické ošetření při léčbě kožní

Dobrý den, mám zánětlivé akné po vysazení antikoncepce a to zejména v oblasti tváří, na doporučení kožní jsem si koupila skinoren a používám ho 2x denně + kosmetiku od biodermy, používám ho zatím jen týden a zlepšení zatím nevidím, navíc mám kůži podrážděnou a vysušenou, po aplikaci mě zezačátku hodně štípal, ale každým použitím je to lepší, se budu snažit vydržet a snad se dočkám zlepšení. Chtěla jsem se hlavně zeptat, jestli v tomto stavu mám chodit na kosmetické čištění ultrazv.špachtlí, nebo mám raději ještě počkat? děkuji

Odpověď odborníka:

Ve fázi zánětu by kosmetické ošetření asi nebylo vhodné, pleť by se mohla více podráždit. Skinoren není úplně ideální na zánětlivé projevy, spíše jako udržovací péče po zhojení. Spíše bych doporučovala Eclaran/Akneroxid či Duac - ale ten teď bohužel má výpadek ( ale myslím si, že by byl nejlepší). Hodně hydratujte.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: