Křižový vaz.

Dobrý den. Asi před 5 měsíci se mi vyvalilo levé koleno. Původně mě léčily na natažené postranní vazy ale furt se to neměnilo a tak jsem změnil lékaře, ten mě okamžitě objednal na artroskopii kolene že mám špatný meniskus. Při artroskopii zjistili že menikus a kloub je v pořádku ale že mám přetržený přední křížový vaz a odstranili jeho zbytky. Momentálně mi můj ortoped už nic neradí a jen se mám rozhodnout zda chci udělat plastiku a nebo ne. Mám strach že když mi ji neudělají že se mi může koleno poškodit víc a nevím kam popřípadě na operaci jít. Známí byl na stejné operaci v nedaleké nemocnici Mostiště a 2 roky po operaci stále nemůže pořádně chodit. Mohl by jste mi poradit zda se do té operace pustit a nebo to risknout bez toho vazu popř. Kam je nejlepší na tuto operaci jít.? Při chůzi do schodů mě koleno bolí, každou chvíli mi v koleni přeskočí a furt mi v něm divně vrže a doktor říká že je to normální. Tak nevím co dělat. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dnes se přerušení předního zkříženého vazu neoperauje jako dřívě, plastrika s eprovádí spíše u mladých lidí a sportovců, ale především tam, kde je jasná nestabilita kolenního kloubu, kde ten přerušený vaz opravdu chybí.Kde je kolenní nepevnost. Jinak se obraťte na vašeho ortopeda. Pracoviště, kde se plastiky provádějí často mají nejlepší zkušenosti.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: