Křížový vaz

Chtěl bych se zeptat, jsem 3 měsíce po operaci křížového vazu a vše proběhlo v pořádku. Ale hrál jsem fotbal a to koleno jsem pokrčil, protože jsem na něj spadl. Bolelo to a tak bych se chtěl zeptat jak doma poznám zda křížový vaz v koleni nepraskl znovu? Děkuji

Odpověď odborníka:

To není jednoduché, i pro lékaře je obtížné vyšetřit své vlastní koleno v tomto smyslu.- Poklud však po onom naražení vznikla hmatatelná či dokonce boelstivá bulka, nafuoknutí, otok kolena zezadu, tak je pravděpodobné, že se něco přihodilo. Stějně tak, pokud hmatáte bolestivé místo na vnitřní či vněkjší straně kolenního kloubu a souřasně je přítomen onen otok kolen.kl.zezadu. Nemusí to však znamenat pouze poranění kříž. vazu, stejně tak může jít o jiné zranění uvnitř kloubu, ale určtě VYŽADUJÍCÍ vyšetření lékařem. Pokud se nejdná o popsaný příklad a zjistíte zvýšenou pohyblivost kolenním kloubu než jaká byla po operaci, pak je téměř jisté, že se jedná o opětovné poranění tohoto vazu. Vyšetřit kolenní kloub však není opravdu jednoduché.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: