Kvasinková infekce

Zhruba před týdnem jsem byl na vyšetření u mého praktického lékaře s kašlem a rýmou. Pan doktor mi předepsal antibiotika. Po dobrání posledního prášku, jsem následující den zpozoroval nadměrnou tvorbu mazu na genitáliích a pocit pnutí předkožky po stažení. Další den začala kůže na předkožce zlehka napraskávat. Po prolistování nezpočtu přízpěvků na vašich stránkách jsem usoudil, že by se mohlo jednat o kvasinkovou infekci. Koupil jsem si tedy Canesten mast. Vím, že se to takto z textu diagnostikovat asi nedá a že bych měl navštívit lékaře osobně ale bohužel mi to stud nedovolí! Proto bych rád znal Váš názor. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Radime, vámi popisované příznaky po antibiotické léčbě budou velmi pravděpodobně způsobeny mykózou (kvasinková infekce). Canesten jste zakoupil zcela správně. Mazat doporučuji 2x denně alespoň 5 - 7 dnů. Pokud by obtíže po této době nevymizely, doporučuji navštívit lékaře. Samozřejmostí je vynechání pohlavního styku, abyste nenakazil partnerku.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: