Kyfoza

Dobry , mam 20rokov vcera som bol na neurologii na kontrolu a vylucili morbus scheuermann , takze sa chcem spytat zeci moze byt len svalova dysbilancia kedze mam poskracovane prsne svalstvo a predsunute ramena a oslabeny rombicky a trapezovy sval, este v spodnej casti hrude mam nerovnomerne rebra jakeby s mensim vyrastkom asi z plytkeho dychania tak by som chcel od Vas radu zeci staci strecovat prsia a trapezy a posilit fixatory lopatiek a flexory hlavy a krku, lebo ked to nie je scheuermann tak som si to sposobil dlhym a zlym sedenim za pocitacom.. za odpoved Vam dakujem.

Odpověď odborníka:

Vcelku správně popisujete cestu z Vaší svalové dysbalance. Bohužel na začátku bude třeba vyhledat zkušeného fyzioterapeuta nebo lékaře, věnující se aktivní fyzioterapii a obnovit funkci hrudní, krční páteře a funkční propojení mezi páteří, lopatkami a rameny. V té chvíli bude ta správná doba intenzivně cvičit na svalových dysbalancí. Bez zlepšení funkce a úpravy statiky by byla Vaše snaha sice ne zcela marná, ale téměř Sysifofská. Při správném přístupu naopak docela snadná.- Při zlepšení funkce často pouhé zlepšení v oblasti fixátorů lopatek stačí k téměř samovolnému povolení zkrácených prsních svalů a celéhoo svalového zřetězení. Chtělo by to ale přidat prácě to, co připomínáte v závěru, zlepšení pracovní a životní ergonomie. Tzn, když budete zlepšen funkčně, budete schopen zaujmout správnou pozici těla při sezení, upravit si pracoviště, výšku židle, obrazovka....a Vaše snaha bude významně trvalejší a efektivnější.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x