Kyfosa

Dobrý den, mám hrudní hyperkyfosu. Chtěla bych se zeptat jestli se dá nějakým způsobem zmenšit, aby páteř nebyla tak moc prohnutá-vypadá to hrozně.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, estetické hledisko je sice pro vás asi závažné, ale zdravotní je důležitější - dobrá zpráva je: hyperkyfosa vás nijak zdravotně neohrožuje. Cvičte, nejlépe cvičení pilates, plavejte a dělejte jakékoli sporty nebo i jogu či tai-chi v rozumné míře, aby se kyfosa neprohlubovala a budte v pohodě. Operace (pokud jste myslela na ni) je riziko a pokud je pouze z esteticého hlediska, nikdo vám ji neprovede, u hyperkyfosy se ani neprovádí, pouze u skoliosy - což je vykřivení v jiné ose. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: