Kýla

4.5.2016 jsem podstoupil operaci pravostranné tříselné kýly. Operace byla provedena klasickým řezem (cca 9 cm vnější jizva) a byla vložena síťka. Teď je to cca 4 měsíce po operaci. Doba fyzického šetření 3 měsíců už uběhla. Chtěl bych se zeptat kdy je vhodné začít cvičit? (běh, posilování břicha, zvedání závaží).Nebo jestli začít jen nějaké cviky na zpevnění břicha. Občas to ještě trochu cítím mírnou bolest když se asi nějak pohne ta síťka(2x do týdne) při běžné činnosti. Lékař říkal že to pocítím než si to "sedne". Když zvedám břemena do 10 Kg tak to nepociťuji, ale když zvednu něco co má víc jak 10 Kg tak trochu pociťuji tlak. Kdy budu moci cvičit a kdy se to srovná do normálu ? Děkuji

Odpověď odborníka:

Začněte postupně cvičit, zvedat předměty 5kg, poté 10 kg a uvidíte, jestli budete bez potíží. 3 měsíce rekonvalescence je dostatečně dlouhá, kdy už můžete s pohybem začít. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: