Kýla

Dobrý den, již od mala mám pravé tříslo větší a vypouklejší, než levé(pravděpodobně tím, že jsem v levo prodělala operaci kýly a tak je více stažené). Větší tříslo je patrné pouze ve stoje - není hned po postavení ale jakoby se pomalu posouvá a zvětšuje-což je nejpatrnější po ránu a nebo při dlouhém sezení.Protože chceme s přítelem založit rodinu, tak jsem navštívila chyrurgickou ambulanci, kdy mi bylo řečeno, že mohu být klidná,že se o kýlu nejdená, pouze o měkké tříslo a že vyklenutí je normální. absolvovala jsem také vyšetření ultrazvukem-které bylo také negativní-přesto mě vyklenuté tříslo znepokojuje. Chtěla bych se tedy zeptat, zda je vyšetření ultrazvukem skutečně přesné a zdy by na něm byla viditelná i trhlina v břišní stěně do které by zrovna nebylo nic vyklenuto a zda je případná kýla v těhotenství velkým rizikem. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Kýla v těhotenství není velkým rozikem, ale je jistou nepohodlností, která se musí sledovat. UZ u měkkého třísla napomůže, ale diagnoza zde není zcela jednoduchá. Někteří chirurgové měkké tříslo operují, stěnu břišní v třísle plastikou zpevňují, jiní tito operaci neindikují. Zaléží na potížích pacienta a markantností měkkého třísla.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x