Lamictal a alkohol

Dobrý den měl bych jeden dotaz. Užívám Lamictal na subklinickou epilepsii jak mě bylo sděleno. Také mně bylo sděleno, že při užívání alkoholu se mohou projevit nežádoucí účinky (závratě, zhoršené vidění, zhoršená koordinace pohybu a ospalost). Chtěl bys se zeptat, jestli alkohol (v malé míře) má nějaky vliv na průběh léčby a jestli ji může nějak ovlivnit. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Alkol při epilepsii, i latentní, opravdu není nic vhodného, protože alkohol muže vyvolat epileptický záchvat, navíc se připojují nežádoucí účinky z léku.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: