Léčba borreliozy v těhotenství

Dobrý den, nejprve bych vám chtěla moc poděkovat za jeden zodpovězený dotaz a zároveň položit další otázku. Dnes jsem si volala na výsledky odběrů krve na boreliozu a sestra v telefonu mi řekla, že se mám dostavit neboť výsledky jsou pozitivní. Tak bych se chtěla zeptat jak léčba ,kterou mi lékařka nasadí může ohrozit mé těhotensví a miminko , jsem ve 25 týdnu. Mám obavy , že pokud mi lékařka nasadí antibiotikum tak miminko bude mít nějakou vadu a co kdyby se borelioza neléčila. Předem vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nebojte, jsou k dispozici antibiotika, která těhotenství neohrozí. Naopak neléčená borrelioza by Vás mohla dlouhodobě až trvale poškodit (klouby, nervový systém).

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: