Léčba zlomeniny kotníku, otok

Dobrý den, je mi 21 let a před 12 dny jsem si zlomila kotník při špatném došlápnutí na schodech (zlomenina vnějšího kotníku, zavřená, rtg: jemná linie projasnění prochází hrotem fibulárního kotníku, postavení dobré). Dostala jsem ortézu na 10 dní s tím, že noha má být v klidu a nemám na ni našlapovat. Po 10 dnech mi bylo řečeno, že na nohu mohu pomalu jemně našlapovat, když je v ortéze s tím, že spát mohu i bez ní a za 3 týdny zase kontrola. Můj problém je, že když dám nohu do svislé polohy (i když třeba jen sedím), tak mi velmi rychle oteče a trochu změní barvu (oteče kotník z obou stran a dokonce i prsty u nohou). Je tedy na místě začít kotník pomalu zatěžovat a nebo je ten otok vzhledem k době léčby v pořádku? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otok krátkou dobu po úraze není nic neobvyklého, doporučuji Vám sedět a nohu si položit třeba na stůl. Jinak proti otoku mohou napomáhat enzymové preparáty (k dostání volně v lékárně) S pozdravem

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: