Léčba zvýšeného homocysteinu

Dobrý den,podstupuji léčbu na snížení homocysteinu. Nejprve jsem mela 15,7 a nyní pri kontrole po pěti měsících 10,3. Jde o to,že od počátku léčby se cítím divně. Začala jsem mit problémy s nervovým systémem a teď jsem za sebou prodělala 2x zánět průdušek a opět znova kašlu. Chci se zeptat zda nemůžu být nějak předávkována z tak velkého množství vitamínů? Nyní kys.listova 400 3xdenne,B6 20mg 3x denně, B12 500 1xdenne, B2 10mg 3x denně, zinek 25mg 1x denně ,magnesli 0,5 2x denně,lecitin 1325 1x denně. A to mám teď snížené dávky. Předtím jsem je měla ještě vyšší. Děkuji

Odpověď odborníka:

dobrý den, veškeré B vitamíny i kyselina listová jsou ve vodě rozpustné, tudíž se neukládají v těle a nemůžete se tím předávkovat. Pokud při léčbě cítíte dyskomfort, je vhodné poradit se o dalším postupu s indikujícím lékařem.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x