Lék atram

Dobrý den. Mám Hepatis CHILD vs. povirová, lymfadonopatie retroperitonea splenomegalie. Chodím pravidelně na kontroly a CT. Krevní testy a CT vyšetření jsou prakticky stále stejné. Nyní mně internista předepsal na uvolnění cév lék ATRAM. V příbalovém letáku jsem se dočetl, že se tento lék nemá používat u závažného jaterního onemocnění. Mám jej užívat do další kontroly u tohoto lékaře cca za 4 měsíce ? S pozdravem Petr

Odpověď odborníka:

Atram se užívá ke snížení přetlaku ve vrátnicové žíle, což je u jaterní cirhózy častý a vážný problém. Uvedená informace v příbalovém letáku se vztahuje k hlavním oblastem, v nichž je Atram užíván - léčba vysokého krevního tlaku a srdeční slabosti. U přetlaku ve vrátnicové žíle je Atram prospěšný, protože napomáhá oddalovat riziko komplikací (tvorba tekutiny v břiše, rozšíření žil v jícnu, zánět pobřišnice, poškození mozku a podobně). Určitě doporučuji Atram užívat, pokud byste pocítil jakékoli obtíže, objednejte se ke kontrole dříve.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: