Lék klonazepam

Dobrý den, ma psychiatr právo mnw vysadit léky, ktere beru sedm let. Konkretne klonazepam 2x D 2 mg.. Lekarku absolutně nezajímají me zhorseni psychického stavu po vysazeni. Mam pravo se branit? Děkuji

Odpověď odborníka:

Váš lékař se řídí Vaším zájmem. Uváděná dávka klonazepamu je dost vysoká, užívání takto vysokých dávek po takto dlouhou dobu - natož v takto nízkém věku - je spojeno s rizikem závislosti a rozvoje demence. Zkuste se poradit s lékařem, jaké jsou možnosti, a jaký plánuje další postup. Sdělte mu, že máte obavy z vysazení a z následného zhoršení psychického stavu, a zeptejte se, jaké je riziko odvykacích příznaků a jiných komplikací. Doporučuji klonazepam postupně ve spolupráci s lékařem vysadit, v mezidobí bude možná nutné nasadit nějaké jiné léky k překlenutí odvykacích příznaků (například ze skupiny antidepresív, příznivě mohou působit ale i jiné léky, třeba magnesium nebo betablokátory).

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: