Léky během těhotenství

Dobrý den paní doktorko, předem Vám děkuji za zodpovězení mého dotazu. Užívám denně léky - psychofarmaka : tj.: Citalon 20 mg 1 - 0 - 0 Diazepam - dle potřeby. Na hypofunkci štítné žlázy: Letrox 50 1/2 - 0 - 0 Tyto léky mi byly předepsány na základě projevů panických atak, tetanie. Dále docházím téměř 4 krát týdně na hořčíkové inj.(1000mg) nitrožilně. Mohu užívat již zmíněné léky, když otěhotním ? Mohu docházet v těhotenství na Mg injekce ? Přeji Vám pěkný den.

Odpověď odborníka:

Diazepam v prvním trimestru je kontraindikován, u Citalonu výrobce uvádí -S užíváním citalopramu v těhotenství jsou jen omezené zkušenosti. Neužívejte citalopram pokud jste těhotná nebo pokud otěhotnění plánujete, ledaže by to Váš lékař považoval za absolutně nezbytné.Co se týče Letroxu Stálá náhrada hormonů štítné žlázy je důležitá obzvláště v těhotenství a v období kojení, a je proto nutné v ní pokračovat. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Marihuana: jak moc je nebezpečná?
Články: Marihuana: jak moc je nebezpečná?
Marihuana patří k...
Rok 2015 bez křečových žil? Víme, jak na to
Články: Rok 2015 bez křečových žil? Víme, jak na to
Zhubnu, zlepším hospodaření...
Cigarety bez nikotinu – pomoc, nebo vějička?
Články: Cigarety bez nikotinu – pomoc, nebo vějička?
Kuřákovi, který se pokouší...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Dopřejte svým střevům jarní osvěžení!
Články: Dopřejte svým střevům jarní osvěžení!
S příchodem jara mnoho lidí...
Biopsie kostní dřeně
Články: Biopsie kostní dřeně
Biopsie kostní dřeně je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: