Lymfaticke uzliny

Dobry den. Chcela by som sa opytat, ci male hrcky na lymfatickych uzlinach v oblasti krku a pod uchom mozu suvisiet aj s tym, ze mam zapal ramena a mam v nom vodu. Som liecena na reumatologii pretoze mi pred 2 rokmi zistili reumatoidnu artritidu. Obvodny lekar mi urobil rozbor krvi a ten je v poriadku. Povedal, ze tej uzliny sa nemam bat. Ze bude zrejme z nejakeho prechladnutia. Ale ja sa stale bojim, lebo sa objavila dalsia mala (dokopy su 2), aj ked je pravda, ze som znova prechladnuta. Ale na internete na stranke lymfom som citala, ze zvacsene uzliny mozu suvisiet s inym zapalom v tele. Moze to byt aj zapal ramena? Dakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, opravdu může jít o reakci na zánět kdekoli v okolí, budte v klidu. Při nvštěvách u revmatologa mu uzlinky vždy ukažte a sledujte, zda nejsou i v jiných lokalizacích (jde o podpaždí, krk a třísla). Revmatické onemocnění je ale celkový zánět a může být provázeno i celkovým zvětšením uzlin - podle toho, jak jste zaléčena, máte-li ale remisi, tak by přítomny celkově zvětšené uzliny být neměly. Poblíž místa vašeho zánětu v raměni pár zvětšených uzlinek ale neznamená nic nebezpečného. Popovídejte si o tom ještě s vaším revmatologem, podle mého názoru, je to doprovodný znak zánětu ve vašem těle - RA a nejvíce asi lokálního zánětu v rameni. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: