Lze otěhotnět po injekci na vyvolání menstruace? mám si nechat před těhotenstvím odstranit septum v děloze?

Dobrý den měla bych otázku ohledně těhotenství po aplikaci injekce vyvolávací měsíčky... Byla jsem u své gynekoložky ohledně toho, že chci otěhotnět, jelikož mám v pochvě septum, tak mi doporučila jeho operativní odstranění před otěhotněním a píchla mi tu injekci, i když jsem říkala že jsem měsíčky normálně měla. Dnes mám mít ovulaci ale otěhotnění a ta injekce to mi moc nejde dohromady. Taky se asi ta ovulace nejspíš konat nebude, když mi jí píchla? Bojím se kdybych náhodou otěhotněla, aby to ještě nějak miminku neublížilo. A druhý dotaz se týká toho septa, je před děložním čípkem. Moc se mi na tu operaci nechce, doktor co mě vyšetřoval předtím, říkal že by vadit nemělo ale pí. doktorka řekla že, by to chtělo odstranit té operace se bojím. Chtěla bych vědět za jak dlouho po ní budu muset být bez pohlavního styku a jestli se na ní objednat po MS nebo před. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, lepší je na operaci objednat se po měsíčkách. Nevím, jak velké to je septum, ale cokoli je v pochvě, může být porodní překážka. Pravděpodobně by se to mělo odstranit. Je to jednoduchý zákrok, trvá asi 10 min. Nijak se ho nebojte. Jinak styk by neměl být cca 3-4 týdny, dokud se vše nezahojí.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x