Menstruační kalíšek

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně menstruačního kalíšku. Je možné, aby mi po zavedení nějak stlačoval močovou trubici? Vždy, když mám totiž kalíšek zavedený, mám při močení pocit slabšího proudu moči a nevím, zda tak došlo k vyprázdnění močového měchýře. Pokud toto tlačení na močovou trubici možné je, je pro mě vhodné kalíšek používat? Tak jednou ročně totiž mívám zánět močového měchýře. Předem děkuji za odpověď, Petra Světlá

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kalíšek je vyroben z měkkého materiálu, přesto nelze zcela vyloučit tlak na močovou trubici, obzvláště pak pokud máte s močením obtíže. Zkuste příště kalíšek zavést hlouběji. Jestliže se frekvence zánětů močových cest při používání kalíšku zvýší, bude pro Vás lepší kalíšek nepoužívat.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: