Midocalm

Dobrý den, chci se zeptat. Dostala jsem na předpis 10 ampulí Midocalmu inj. Mám doma zdravotní sestru, takže jsem se s p.doktorkou domluvila na domácím léčení. Ovšem jak v příbalovém letáku, souhrných informacích tak i ta sestra mi potvrdila, že tento lék se běžně používá maximálně dva dny a poté se přechází na tabletovou formu. Navíc mám ulcerózní kolitidu, která je v příb. inf. taky mnohokrát zmiňována a paní dokotorce jsem jí hlásila. Chci se jen ujistit, je tento lék opravdu vhodná volba k tlumení bolestí zad a můžu jej bezpečně používat 10 dnů za sebou? moc děkuji za odpověď. S pozdravem Andrea

Odpověď odborníka:

Injekcí Mydocalmu se nebojte, injekční aplikace by měla být zřejmě účinnější (zřejmě jde o zkušenost Vaší lékařky, já tyto léky moc nepředepisuji). Jde o velmi bezpečný lék, ani Vaše ulcerózní kolitida by neměla vadit. Doporučuji ještě rehabilitaci.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: