Migréna

Dobrý den, ráda bych se zeptala jaké je možné další vyšetření pro migrenosní cephalgí. Od 9 let trpím silnými bolestmi hlavy, prodělala jsem EEG, EMG, CT mozku.Nejdříve jsem užívala běžná analgetika, dnes užívám prevetnivně večer Topimark-25 mg, silnější nesnáším.Mnoho let jsem užívala Alnagon, ale v současné době mi již nic nezabírá.Bolestmi hlavy trpím několikrát v týdnu s doprovodem zvracení, nepiji alkohol, nekouřím. Mám pocit, že moje léčba u neuroložky tímto končí, že musím vydržet. Navíc mám bronchiální astma a jsem po operaci těžké parézy PF i DF nohy vpravo, a reflexie L5S2 vpravo, taktilní hypestezie na zadní a zevní straně berce autodermogram bolesti S1 (L5 vpravo). Pro umělé oplodnění mi byli odebrány vejcovody. Mohou další migrény souviset i s tímto a jaké kroky bych měla dále podniknout? Předem děkuji za objasnění a odpověď. Bonny

Odpověď odborníka:

Dobrý den, myslím, že Vaše migréna, jelikož se objevuje od 9 let věku, nemá souvislost s nynějšími operacemi. Nanejvýš (podle mého názoru) mohly prodělané anestezie možná nějak ovlivnit Váš stav, ale to jsou jen mé dohady (nepíšete, že byste se po operacích jakkoli zhoršila). Co se týče dalších vyšetření, napadá mě obecně magnetická rezonance (NMR, MR) nebo funkční vyšetření na oddělení nukleární medicíny (PET, SPECT), ale jedině Váš neurolog nebo neurolog - konziliář, který by měl k dispozici veškeré údaje o Vašem stavu, může zodpovědně posoudit, zda by tato vyšetření měla nějaký přínos pro diagnostiku a léčbu Vašich obtíží. Co se týče léčby, kromě klasické medicíny můžete zkusit (ale raději pouze u proškoleného a zkušeného lékaře!!) akupunkturu nebo homeopatii.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: