Mononukleoza

Dobrý den chtěla bych vas timto poprosit o váš nazor na můj připad Na nový rok jsem onemocně angínou v březnu mononukleozou která byla zjištěna cca po 2 měsicích v dobe nemoci mi byla diagnostikována jako ošklivé nachlazení příznaky byly unava bolest svalů horečka alergicka reakce na paralen a antibiotika zvetšené uzliny na prave straně krku a pravá mandle velka bolest v krku zimnice Po cca 3 mesicích jsem kvůli udajne žaludeční neuroze byla poslana na sono břicha po sonu odeslana na CT kvůli nehomogenímu pr jaloku jaterním CT jinak vše v pořádku v pořádku na kontrolním sonu stejný nalez jako při prvním ale kvůli dobremu ct mám jit na kontolu až v lednu jaterní testy v pořádku První vec co by mě zajímala zda by tento nález mohl mýt něco společného s prodelanou mononukleozou Mezi tím jsem prodlala další angýnu Řešila cystu na veječníku bolesti v pravém podbříšku které se mi stále vrací (slepák vyndaný nemám) občas tlaková chviková bolest u pupiku někdy na pravo většinou ale na levo 2x Opakovaný poševní zánet (nyní řeším znovu) spolu s bolavým pr podbříškem v srpnu jsem prodělala salmonelozu zatím první negativní výtěr ještě min jeden mě čeka Stále ale mám větší hmatatelnou pr mandli a pod pravým uchem velde jícní kosti jsem si nahmatala tvrdý hrbolek který ale není normálně vidět pouze na pohmat (nevím zda tam má být nebo ne velká cca 1-2 cm ale netroufnu si odhadnout) zajímalo by mě tedy zda mi muže zůstat zvětšená uzlina a mandle po té mononukleoze občas mám taky nepřijemný pocit na leve straně krku pod uchem např při průvanu klimatizaci studeném vzduchu občas posit v krku jako při přicházející angíně který ale přejde pokud jsem v teple nebo se napiji teplého čaje nevim zda to vše spolu muže nejak souviset ale zajimal by mě váš celkový názor Než přišel tento rok nebyla jsem 5 let u lékaře a mám pocit jako bych si to tento rok vynahrazovala jsem z toho všech už unavená možná i trochu vystrašená zda by se za tím vším nemohlo skrývat nejaké vážnejši onemocnení Mockrát děkuji za odpověď a omlouvám se za tak dlouhý popis problémů Jana (23 let 55 kg)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, domnívám se, že vaše imunita není právě ideální. Nález na játerch by s prodělanou mononukleózou spíše souviset neměl. V souvislosti s přetrvávající zvětšenou mandlí a dalšími potížemí by se mělo zvážit ORL a imunologické vyšetření.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x