Mononukleoza

Dobrý den , měla ybch takový dotaz, Sestra 13 let, byla pře 14 dni léčena antibiotiky, na zánět uzlin, bolelo ji v krku, kašlala měla i rýmu, teploty, po dobrání, se jí neustále vrací obden bolest v krku ovšem nic tam nemá ani uzliny nejsou nějak zvlášť zvětšené, kašle má rýmu, je jí pořád zima, je unavena ,.. mohlo by jít o mononuklozu ? krev. testy ani nic podobného nebylo odebráno, tak jestli není nevhodné paní doktorce se zmínit že bychom byli klidnější kdyby jí tu krev vzala. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud uvedené obtíže přetrvávají, je dle mého názoru vhodné vyšetření krve provést. Na mononukleozu se můžete lékařky zeptat; obvykle se projevuje bolestmi a nálezem v krku (zvětšené uzliny, zvětšené mandle), někdy lze nahmatat zvětšená játra anebo slezinu a mohou být zvýšené jaterní enzymy v krvi a protilátky proti mononukleoze.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: