Moučnivka a očkování

Hezký den, můj malý syn (3 měsíce) má moučnivku a měl by jít na první hexavakcínu. Jelikož jsem se dočetla, že moučnivka souvisí s oslabením imunity, tak mám obavy z toho očkování. Navíc měl syn i boláčky u konečníku, tak se asi moučnivka rozšířila. Na internetu jsem našla jen diskuzi nějaké paní, která dávala moučnivku a očkování do souvislosti se smrtí svého miminka, to mě dost vyděsilo… Chtěla jsem se zeptat, zda se obávat a také jak dlouho před očkováním má být dítě bez rýmy a kašle. Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Dítě by při akutní infekci nemělo být očkováno. Pokud syna trápí rozsáhlejší kvasinková infekce, bylo by vhodné co nejdříve navštívit praktického lékaře a dle nálezu ev. provést imunologické vyšetření, zda se u něho nejedná o projev snížené imunity. Očkování lze samozřejmě odložit. Poraďte se prosím s dětskou praktickou lékařkou.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: